woensdag 11 maart 2015

Its a String Thing 83

Ter ere van St Patricksday die op 17 maart word gevierd heeft Adele zelf een string ontworpen in de vorm van een klavertje 3.


St.Patricks Day is een Ierse feestdag

Saint Patrick is de belangrijkste heilige van de Ieren, en op St. Patricks Day eren Ieren over de hele wereld deze beschermheilige. In Ierland zelf noemt men hem Naomh Pádraig, en het was een missionaris in de vijfde eeuw. Een legende vertelt dat hij slangen uit Ierland verdrijft en een klaverblad (shamrock) gebruikte als symbool voor de goddelijke Drie-eenheid van het katholieke geloof.
St. Patricks Day is op 17 maart, en de Ieren dragen dan veelvuldig groene kleding, en in sommige Ierse gemeenschappen wordt ook groen bier geschonken of worden fonteinen en rivieren groen gekleurd. Volgens de traditie wordt op deze dag de kerk bezocht, wordt er groene kleding gedragen en markeert het het einde van de vastenperiode (dus mag er weer genoten worden van eten en drinken). In Ierland zijn er op deze dag overal optochten en vuurwerk, openluchtconcerten en andere festiviteiten. In New York (met een grote Ierse gemeenschap) is er elk jaar de oudste en grootste parade ter wereld. Niet alleen de Ieren vieren deze dag, ook andere gelovigen vieren deze dag, en deze dag valt dan ook bijna altijd in de vastentijd.


De patroontjes die gebruikt mochten worden waren Sh'rock en Lucky.
Lucky is als patroontje een klavertje, dus de stringvorm hb ik gelijk als patroontje gebruikt en in ieder blad een variatie gemaakt.
De rest heb ik gevuld met Sh'rock en daarna heb ik met verschillende kleuren groen gewerkt.


                           

1 opmerking: