woensdag 27 december 2017

12 Days of Zentangle

De grondleggers van de Zentangle Methode verzinnen altijd 12 dagen voor Kerstmis voor iedere dag 12 dagen lang een uitdaging.
Dit jaar kozen ze ervoor om oude patroontjes te gebruiken en dar iets mee te doen, zoals of de lijntje te verbuigen of meer schaduw op andere plekken te maken of normaal gebogen lijntjes van het patroon te buigen of te verdikken.
Je krijgt dan zeer verrassende creaties, maar niet allemaal gemakkelijk te volgen of te maken.
Maar  vooral bij de zwarte 9 puntige ster raakte ik het spoor total bijster.

Er kwamen ook alle maten ongeveer van de tiles voorbij en het nodige knip en plakwerk!.


Nr 1  een tile met 4kantje in midden en een Z string. Patroontjes zijn Crescent Moon, bales, Hollibough en PrintempsDe 2e tile was om met zwart een soort kader te maken, waarbij het midden werd uitgeknipt. De patroontjes zijn Flux en Tipple.Hierna pakte je weer een tile en begon je eerst in de hoeken een gouden band te maken, daarna Poke leaf en Poke root en in het midden Tripoli, met zwart, wit en goud.Dan was het de bedoeling om de gouden randje in te knippen, zodat je bandjes kreeg die je op kon tillen en waar je het zwarte kader in kon schuiven. ik maak echter alles in een boekje, dus dat heb ik niet gedaan, heb het erop gelegd en aan een kant vast geplakt.

Dag 3was een zendala die al voorgedrukt was. ik heb zo goed en zo kwaad als het ging het patroon ongeveer nagetekend. hier werd ook een nieuw patroontje geïntroduceerd, genaamd Rumpus, leuk ,maar  heeft door mij nog wat meer oefening nodig. Jammer dat door de foto het goud wat wegvalt. 

Dag 4 was  een tile met Diva Dance en Rock en roll. Leuk!


Dag 5 ,maakte je eerst die zwarte vlekken in een zendala vorm. De patroontjes zijn  Mooka, Knight Bridge en Tipple, en zwart, wit, bruin en goud.
 

  


 Dag 6  was een gewone tile met een nieuw patroon genaamd Toodles, erg leuk
 Dag 7 weer mijn favoriete vorm en mijn favoriete patroontje Betweed en tipple, maar ook in een andere vorm gegoten. Ook met wit, zwart, bruin en goud. Ook nu valt helaas het bruin en wit wat weg.

Dag 8  werd een Bijou gebruikt en mochten we een kroontje maken met Mooka en TippleDag 9 weer een bijou tile, maar dan een zwart  en een wit midden doorgeknipt met een gebogen lijn en dan de 2 kleuren aan elkaar geplakt.
 De patroontjes zijn Molygon en puntjes. Dag 10 wit op zwart met het patroontje Paradox en Strepen, daarna met wit schaduwen.


Dag 11 numer 1  was om van 2 3Zs tiles een ster te maken, daarna het kader, dan Pokeleaf en in het midden ook een nieuw patroontje wat Scena heet.Deel 2 van dag 11 was om 3 zwarte 3Zs tiles in an aan elkaar te plakken, zodat je een 9delige ster kreeg.
Dat lukte nog wel,maar ik rakte daarna de draad kwijt bij de video om de lijnen en patroontjes te tekenen zo het moest, dus dat klopt niet helemaal................


 Dag 12  Was of een kerstboom maken van 3 3Zs tiles of een soort Diamant. Daar heb ik voor gekozen, want ik ben niet zo goed in dat knippen en fröbelen. deze werden ook aan elkaar geplakt en dan in randjes verdeeld. Hierna kreeg je opdracht hoe het bruin en zwart en schaduw en wit te verdelen.
1 opmerking:

  1. Oooooh... wat een geweldig werk heb je gemaakt!
    Ze zijn stuk voor stuk Prachtig!!!
    Ik wens jou en je familie een geweldig nieuwjaar met weer mooie creatieve momenten!

    BeantwoordenVerwijderen