maandag 29 augustus 2016

Diva 282

Het thema van de Diva van deze week was "spill it"".
Uit haar verhaal maakte ik op dat ze rode bieten klaar aan het maken was voor haar diner en bedacht dat de rode kleur die ervan af komt misschien mooi zou zijn op papier.
Dat probeerde zij uit en er kwam een mooie rode vlek van een bietenschil op haar tile.
Dit gebruikte zij als string en maakte daar haar werkstuk mee.
Ze daagde ons uit om met wat voor kleurstof waarvan dan ook een soot vlek op je tile te maken en vandaaruit te tangelen.

Nou mij kostte het moeite.
Eerst geprobeerd met mijn cola light, geen vlek, alleen behoorlijk nat en bijna onzichtbaar............... toen viel mijn oog op blauwe druiven, maar ook daar nauwelijks kleurstof in.
Daarna maar de cappuccino poeder genomen, een klein beetje poeder met water vermengd en dat dan maar op het papier gegooid.

Geeft in ieder geval wat kleur af, ruikt wel naar koffie ( die ik niet lust) en moest het eerst laten drogen.

In de vlek heb ik Starcrossed gezet en de achtergrond heb ik gevuld met een patroontje waar ik de naam op het moment niet meer weet.

Het is geen klapstuk geworden!!!


7 opmerkingen:

 1. Leuk gedaan! Wat een gedoe toch om een vlekje te krijgen, terwijl je meestal druk bent met het verwijderen ervan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice use of the stain you were able to make. I struggled with coffee and couldn't get it dark enough to do anything with either. I just made a mess :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maybe try damping the tile then sprinkling coffe grains or coffee grounds on and let dry? I did mine with damp tea leaves.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad, het is moeilijk om voldoende kleur op je tile te krijgen met die vloeistof. Toch kan je gemakkelijk een beetje bijkleuren met gewone kleurpotloden, dan wordt het direct een beetje donkerder en krijg je meer contrast. Bij mij lukte het ook niet en daarom heb ik mijn biet gewoon op het papier gedrukt. De compositie die je gekozen hebt, vind ik wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen