dinsdag 29 juli 2014

Joey's Weekly Challenge 18

Joey had deze keer een Monotangle als uitdaging. Niet altijd mijn favoriet, maar de laatste tijd lukt het me meestal wel om er iets van te maken.
De keuze was uit 5 tanglepatroontjes en wel  Paradox, Cubine, Trimonds, Beeline of Maryhill.
Nou had ik ze eens bekeken en zag dat ik de meeste wel min of meer  gebruikt heb.
Maar Maryhill is me pas onder ogen gekomen en dat vind ik ook wel een erg mooi patroon.
Het midden en onder zijn de officiƫle versies, maar de 2 bovenaan zijn variaties waarbij ik me ook nog eens vergist heb voor degene die het ziet.
Verder moet je het hier ook wel van het schaduwen hebben en dat heb ik dan ook ruimschoots gedaan.
Helaas zie je er bij het scannen niet zo veel van en ook vind ik door het verkleinen dat de lijnen niet meer zo scherp zijn, hetgeen ik jammer vind.












maandag 28 juli 2014

ATC Kasteeltuin

Deze siezoens uitdaging is door Cora van Diem van de Art Tangle Club uitgeschreven en ze had een template gemaakt die je kon uitprinten en je moest daar een kasteeltuin van maken. Of je dit in of bij een kasteel zou zien weet ik niet, maar ik heb alle borders gevuld met bloemen.



Diva Challenge 178

Laura Harms is weer terug en kon zelf weer een challenge uitschrijven.
Het doel deze keer was om  een Duotangle te maken met patroontjes die beginnen met je initialen.
Nu heb ik wel eens een string ontworpen met mijn initialen, nu echter heb ik het  zomaar gevuld  met patroontjes die ik eigenlijk nooit gebruik en dat zijn Cayla links en Sindoo rechts.
Het is wel mijn 2e poging, want mijn 1e tile was met een ander patroontje met S en dat was echt niet leuk. Deze gaat wel vind ik.Niet mijn beste werk, maar zozo.






vrijdag 25 juli 2014

Tickled to Tangle 50

Alweer de 50e uitdaging die Adele Bruno voor ons maakt. De string die we moesten gebruiken was nummer 049. Ik vond hem wel leuk. Deze is ontworpen door Cathy Clifford.
Om haar te bedanken voor het gebruik ervan en haar te eren stelde ze een vijftal patroontjes voor die begonnen met een C en die in de naam nog een c had. Je mocht ze alle 5 gebruiken of een deel ervan.

Ik heb voor het laatste gekozen. En de patroontjes die ik gebruikt heb zijn: Click Clack, Cockles and Mussels en Crescent Moon.



woensdag 23 juli 2014

Diva Challenge 177

Deze week is Laura nog steeds met haar gezin afwezig en had ze een gast docent gevraagd om een uitdaging uit te schrijven. dat werd Caroline Broady en zij heeft als laatste nu pas les gehad van Rick en Maria.
Ook zij heeft een nieuw patroontje verzonnen en dat was de uitdaging van deze week.
Het patroontje heet Truffle en is wel leuk, alleen gemakkelijk om een rand mee te vullen, dus ik wilde wat anders proberen.  Ik vind het resultaat wel grappig, alhoewel ik goed moet kijken waar het patroontje zit, hahaha. ik heb onderaan nog het origineel in het klein gemaakt!





donderdag 17 juli 2014

Tickled to Tangle 49

Vandaag op 17 juli is het precies 10 jaar geleden dat de oprichters van Zentangle technieken : Rick Roberts en Maria Thomas samen de eerste patroontjes en Zentangles openbaar en publiek bekend gemaakt hebben.
Ter ere daarvan heeft Adele een  10 string ontworpen. ook vroeg ze om onze lievelingspatroontjes hierin te verwerken.
nou ik heb er vele,maar er is maar een die voor mij met kop en schouders erboven uit steekt en dat is Betweed. Normaal maak ik dat vaak in een ronde vorm en word het een soort ster,maar nu heb ik het in de randen van de 0 gemaakt en ziet het er ook leuk uit. De 1 heb ik met Heartrope gevuld, ook een van mijn favorieten maar wat ik niet zo vaak gebruik en omdat ik zo blij ben dat Rick en Maria dit aan de wereld  kenbaar gemaakt hebben en ik het ontdekt heb heb ik als achtergrond Joy gemaakt.
Ik vind het een mooi eerbetoon geworden en ben blij met mijn resultaat.



Joe's Weekly Challenge 17

De opdracht was simpel, teken een boom en gebruik zentangle patroontjes.
Nou niet echt een opdracht voor mij.
Ik houd niet zo van een voorwerp tekenen en daar wat in maken.
Eigenlijk had ik de challenge voorbij willen laten gaan.
Toch ben ik eens gaan denken en kwam op het idee eens iets anders te proberen.
Ik heb wel een boom getekend,maar heb geprobeerd de takken van een omgekeerde Mooka te maken.
Vind hem toch wel goed gelukt, hier en daar een blaadje, zodat je ook ziet dat het een boom is!







maandag 14 juli 2014

Diva 176 B.Y.O.B.

Deze keer was Laura met haar familie druk en had Amy,een andere zentangle lerares gevraagd een uitdaging voor ons te maken.
Nou dat werd deze BYOB, dat wil zeggen, Bring Your One Beveradge, Vrij vertaald, Neem je eigen drank mee.
Normaal ben je als de dood om op je werkstukjes te morsen met drank of eten,maar nu was het de bedoeling om met je favoriete drank een vlek te maken op je werkvlak en daar een zentangle in/om,op of over te maken.

nou moeilijk hoor om expres te knoeien. Aangezien ik geen koffie drink,maar cola light ( pepsi max) mijn lijfdrank is toog ik naar het aanrechtblad en liet wat druppels cola op mijn blaadje vallen ( met pijn) Toen vond ik het eigenlijk wat veel, heb het afgedept, buiten in de zon laten drogen en ben toen begonnen.
Mijn idee was om dan ook patroontjes te tekenen die met de beginletters van cola begonnen en ik heb gekozen voor, Cruffle, Ojo, Lotsadots en AuaLeah.

Je ziet de vlek niet erg goed,maar ik vind het wel een luchtig,aardig geheel geworden.

                                                  Eerst met alleen met vlek!





                                             Nu gevuld met patroontjes!


zondag 13 juli 2014

Yin en Yang

De Juli maanduitdaging die Efie voor ons verzonnen had was om het Yin?Yang teken te maken en te vullen met patroontjes.
Ik vond dit nog niet zo gemakkelijk en was er al een week tegen aan aan het hikken.
Toch vandaag maar er aan begonnen. Vond niet echt zentangle patroontjes om erin te plaatsen, dus heb het maar met eigen fantasie gevuld!




Tangle Agenda Week 28

Weer 7 nieuwe patroontjes, waarvan toch weer 3 voor mij nieuwe.



woensdag 9 juli 2014

Tickled to Tangle 48

Its a string thing. Gebruikt werd string 46. Hier zaten 2 lussen in en die waren uitermate goed geschikt om het patroontje purk in te tangelen. Dit was ook 1 van de voorgeschreven patroontjes. de anderen waren Printemps, Pressed Wood en Pippin. Allen erg leuke patroontjes. Ik heb me heerlijk ontspannen met deze opdracht en vind het eindresultaat wel leuk geworden. Ben tevreden!



dinsdag 8 juli 2014

Joey's Weekly Challenge 16

Nu eens geen voorgeschreven string,maar de opdracht was om borders ( randjes) te maken, die te vullen met zentangle patroontjes en in de vorm die je zelf wou.
Ik vond het leuk om diagonaal te werken en de randjes recht te houden.  Wel hier en daar gevuld met wat ronds. Vond het een leuke uitdaging!



Diva Challenge 175

Zoals gewend de eerste maandag van de maand een patroontje van iemand anders. Crux was het uitverkoren patroontje van Henrike Bratz. Erg mooi en erg leuk om te doen. Ik heb er toch maar weer een Monotangle van gemaakt en vind dat er een onverwacht grappige vorm als eindresultaat te voorschijn is gekomen.


vrijdag 4 juli 2014

Tickled to Tangle 47

Its a String Thing 47 is ter ere van 4 juli en dan is het Independence Day in the United States.
Adele heeft zelf een string ontworpen die een beetje een ster op de achtergrond heeft en een krul in het midden. Zij vroeg om er vuurwerk in te maken, maar met patroontjes die begonnen met de letters van July en wel Joy, Unyun, Lightning Bolt en Yincut. Schaduw aangebracht om wat diepte te creƫren.

Nou , ik vond het een hele uitdaging zeg! Ik vond het erg moeilijke patroontjes om te combineren en maak er dan maar iets moois van. Ik vind hem niet bijster goed gelukt,maar zag geen andere mogelijkheid.



dinsdag 1 juli 2014

Joey's Weekly Tangle Challenge 15

Ter ere van allerlei juli feestdagen in Canada en in Amerika was deze week het item om de landsvlag te gebruiken als tekenvlak en dit met patroontjes te vullen. Nou Nederland, rood, wit blauw dus. De vlag op zich is wat vierkant geworden,maar ja, de kleuren kloppen en daar is alles mee gezegd!




Diva Challenge 174

Deze vond ik wel wat lastiger! Een dubbele string was de opdracht. de Diva schreef deze opdracht uit naar een idee van Aimee Belair en dat was een string tekenen en daarover nog een. Nou verzin maar wat!. Bij mij komen er dan toch altijd wel rondingen voor en door die dubbele lijnen heb je natuurlijk ook veel kleine vlakjes die gevuld moesten worden.
De patroontjes die ik gebruikt heb zijn: Betweed,, Nipa, Neuron, Vigne en Swirling leaves.
Het is een vrij luchtige tile geworden vind ik zelf. Geschaduwd hier en daar en zie het resultaat.


Eerst zie je de getekende string en daaronder wat ik er van gemaakt heb.